Mimosinarte en el Mes Tarragona

Hace unos días recibí una llamada del Diari Mes. ¡Querían hacerme una entrevista! ¡No me lo podía creer! Resulta que a través de una amiga en común de facebook  habían conocido a Mimosinarte y deseaban saber más. Agradezco muchísimo a todo el equipo la oportunidad de explicar y publicar el origen de este proyecto y les doy las gracias porque hicieron que dejara los nervios a un lado y me sintiera muy cómoda.

Aquí os dejo el reportaje publicado hoy 27/2/2012

Regals per a nadons amb un toc original
Els productes de Mimosinarte es poden personalitzar al màxim i estan fets vigilant tots els detalls.
Shaila Cid.

Mimosinarte és el projecte personal de la tarragonina Eva Aixalà, en el qual ha unit les seves dues passions: els nens i els pastissos. Per això, des de fa un any, durant el seu temps lliure es dedica a fer per encàrrec pastissos de bolquers, rams de roba de bebès, i d’altres figures personalitzables com a regals originals per a nadons fins a dos anys.


Foto de Cristina Aguilar

El seu primer pastís el va fer com a regal per a una amiga seva que havia tingut un fill i a partir d’aquí, sense haver-s’ho plantejat, li’n van venir molts més. El boca-orella va fer que de sobte el seu regal es convertís en el seu futur passatemps. És per això que «vaig tenir la necessitat de crear un bloc per compartir el que feia i per ensenyar a la gent què és el que em podien encarregar» explica l’Eva Aixalà. Aquest està a la xarxa des
del gener i en ell explica la història dels diferents productes que ha fet fins a l’actualitat. El fet d’haver  d’actualitzar-lo constantment fa que «em motivi més per crear nous dissenys i provar de fer coses noves», comenta somrient.


Creacions peculiars

Des d’una sala de casa seva, plena d’articles per a nadons i de cintes de seda, Aixalà prepara els seus propers encàrrecs. Amb molta cura és capaç de fer des d’un castell de bolquers, fins a una moto o un tricicle, i són aquests dos últims els seus productes estrella. Qualsevol figura és possible si és compta amb una gran dosi de creativitat. A les seves creacions hi tenen cabuda des de biberons, fins a pitets, mantes, peluixos,
etc.
Els productes de Mimosinarte es poden personalitzar al màxim; per aconseguir-ho, Aixalà sempre pregunta
per a què és el regal, com és la persona que el rebrà, quins són els seus gustos i el pressupost de què
disposen. A partir d’aquí, tot es posa en marxa per tenir el regal enllestit el més aviat possible, normalment entre un i dos dies.
Aquest hobby «m’absorbeix molt a la vegada que em relaxa, em dóna vida i em permet deixar-me portar per la meva creativitat», confessa l’Eva. Aquests regals tan originals es poden veure al seu bloc  (mimosinarte.blogspot.com) i es poden encarregar via mail o bé per telèfon. Els enviaments es fan per tot Espanya amb un petit cost, mentre que els enviaments per la zona de Tarragona són gratuïts. Pel que fa al preu, varia segons el contingut del pastís, partint dels 28 euros. Tot i que amb els temps que corren, l’Eva té clar que «les seves creacions es poden adaptar al pressupost que es tingui».

Èxit inesperat
Els bons resultats de Mimosinarte han vingut marcats gràcies al boca-orella d’amics i coneguts, a partir d’aquí Internet també ha contribuït. Actualment, disposa d’un perfil a la xarxa social Facebook i es troba present dins de l’associació d’artesans on line, Artesanum, a través de la qual promociona les seves creacions. Les seves expectatives de futur no es queden enrere i ja està pensant a crear una nova categoria de productes de regal destinats als nens i nenes que hagin de fer la comunió.